Kuhinjski nože
/ 4 postovi
Riječ „santoku“ doslovno znači „tri vrline“. Naziv ovog noža odabran je kako bi predstavljao njegova tri glavna načina upotrebe - rezanje, sjeckanje i usitnjavanje.
Priprema korak po korak. Kod filetiranja lososa odvajamo meso ribe od kralježnice. Zvuči jednostavno, zar ne? Ako poznajete pravi postupak i steknete praksu, zaista je jednostavno. Postupak smo razložili u jednostavne korake, uz koje su priložene i ilustracije.
Kuhinjski noževi su među našim najomiljenijima. Njihova nježna zakrivljenost omogućuje jednostavno i gotovo elegantno rezanje većine povrća na kockice. Ovi noževi obično imaju oštrice duljine oko 20 do 30 centimetara, što ih čini savršeno velikima za rezanje jabuka, paprika, krumpira, brokule ili kupusa. Dobar kuhinjski nož je snažan, izdržljiv, uravnotežen i lako se njime rukuje.
Kuhinjski nož postao je višenamjenski alat i omiljen je među mnogim kuharima koji kuhaju u restoranima, ali je pronašao svoje mjesto i u običnim kućanstvima.